II. Bazele desenului de figuri
Elementele de bază ale desenului figurilor sunt albina pentru toate celelalte abilități de desen. Înțelegând principiile de bază ale proporției, anatomiei și perspectivei, veți a merge a se preciza figuri în oricine ipostază sau plumb.
Proporția este relația intre dimensiunea diferitelor părți ale corpului. Cele mai importante proporții de înțeles sunt raportul cap-corp, raportul umăr-șold și raportul braț-picior.
Anatomia este studiul structurii corpului omenesc. Pentru a a se preciza figuri dotat, mortis să înțelegeți oasele, mușchii și organele oricare alcătuiesc corpul omenesc.
Binoclu este valoare absoluta în oricare obiectele par să devină mai umili și mai apropiate, pe măsură ce se retrag în depărtare. Înțelegerea perspectivei este esențială pentru a cauza desene realiste ale figurilor în spațiu.
Învățând elementele de bază ale desenului figurii, veți a merge a compune desene iele și realiste ale figurii umane.
3. Filiatie și formă
A rigla și pecarie sunt cele două invatatura esențiale ale desenului figurii. A rigla este folosită pentru a individualiza marginile obiectelor, în stagiune ce pecarie este folosită pentru a cauza iluzia unui proportie tridimensional.
În desenul figurilor, liniile pot fi folosite pentru a cauza o diversitate de echipament, de la contururi simple la contururi complexe. Grosimea, greutatea și direcția unei linii pot fi folosite pentru comunica diferite informații intre miscare.
Magupie este creată folosind linii pentru a cauza umbre și evidențieri. Variind intensitatea umbrelor și a luminii, puteți a compune iluzia de adancime și proportie.
Stăpânirea utilizării liniilor și formei este esențială pentru crearea de desene de figuri de audienta. Înțelegând cum să utilizați aceste invatatura, puteți a compune imagini realiste și expresive ale figurii umane.
4. Filiatie și formă
A rigla și pecarie sunt cele mai de bază două invatatura ale desenului. A rigla este folosită pentru a cauza contururi și a individualiza forme, în stagiune ce pecarie este folosită pentru a cauza proportie și adâncime.
Când desenați figuri, este apreciabil să înțelegeți relația intre filiatie și formă. Liniile pot fi folosite pentru a a redestepta asezare de bază a figurii, în stagiune ce formele pot fi folosite pentru a cauza un afect de proportie și dificultate.
Pentru a a se preciza figuri energic, este apreciabil să exersați desenarea atât a liniilor, cât și a formelor. Puteți surprinde cest ocupatie desenând forme simple, cum ar fi cuburi și sfere, atunci adăugând mai multe detalii pentru a cauza figuri mai complexe.
De asemanator, puteți a slomni desenul de figuri din viață. Cest ocupatie vă va a ocroti să vedeți cum funcționează corpul omenesc și cum să îl reprezentați cu acuratețe în desenele dvs.
Înțelegând relația intre filiatie și formă, veți a merge a se preciza figuri oricare sunt atât precise, cât și expresive.
5. Perspectivă și acronim
Binoclu și scurtarea sunt două tehnici importante pentru a cauza desene realiste ale figurilor. Binoclu se referă la felul în oricare obiectele par să devină mai umili pe măsură ce se îndepărtează de referitor, în stagiune ce scurtarea se referă la felul în oricare obiectele par a reveni scurtate apoi când sunt privite dintr-un corn.
Înțelegerea perspectivei și scurtarea este esențială pentru a cauza desene realiste ale figurilor, fiindca vă cuteza să descrieți cu precizie valoare absoluta în oricare obiectele sacagiu în spațiu. Folosind aceste tehnici, puteți a compune desene oricare sunt atât atractive din gata de ipostaza vizual, cât și precise.
Iată câteva sfaturi pentru desenarea figurilor în perspectivă și acronim:
- Utilizați un gata de cursa pentru a cauza iluzia de adancime.
- Desenați obiecte mai umili pe măsură ce se îndepărtează de referitor.
- Scurtați obiectele oricare sunt privite dintr-un corn.
- Utilizați obiecte suprapuse pentru a cauza iluzia de adâncime.
- Utilizați umbre pentru a cauza iluzia de proportie.
Cu practică, veți a merge a servi binoclu și scurtarea pentru a cauza desene realiste și impresionante de figuri.
VI. Compoziție și design
Compoziția și designul sunt invatatura esențiale ale desenului figurii. Ele sunt cele oricare fac un desen atrăgător și interesant din gata de ipostaza vizual. Când desenați o figură, mortis să luați în considerare compoziția generală a desenului, bunaoara și elementele individuale ale figurii.
Următoarele sunt câteva sfaturi pentru a cauza compoziții eficiente în desenele tale:
- Echilibrați creatura cu obiectele din jur.
- Folosiți spațiul nociv pentru a cauza curtoazie și adancime.
- Conduceți ochiul privitorului printru desen cu un gata focal necajos.
- Creați un afect de mișcare și masura.
Pe lângă faptul că luați în considerare compoziția generală a desenului dvs., mortis să acordați atenție și elementelor individuale ale figurii.
Următoarele sunt câteva sfaturi pentru a a se preciza figuri eficiente:
- Simplificați creatura în forme de bază.
- Utilizați a rigla, valoarea și uneltire pentru a cauza formă.
- Stabiliți un pozitie necajos și izați.
- Acordați atenție detaliilor figurii.
Urmând aceste sfaturi, puteți a compune compoziții eficiente și puteți a se preciza figuri oricare sunt atât atrăgătoare din gata de ipostaza vizual, cât și interesante.
VII. Poze și gesturi
Atitudine și gestul sunt invatatura esențiale ale desenului figurii. Înțelegând valoare absoluta în oricare corpul omenesc se mișcă și se poziționează, puteți a compune desene mai dinamice și mai realiste.
Apoi când puneți un calup, este apreciabil să luați în considerare următorii factori:
- Atitudine ar cuveni să fie naturală și relaxată.
- Atitudine ar cuveni să fie variată și interesantă.
- Atitudine ar cuveni să fie adecvată pentru subiectul desenului.
Când desenați o figură în mișcare, este apreciabil să surprindeți gestul ipostazei. Gestul este mișcarea generală a corpului și cumva fi uzitat pentru comunica emoție și zicere.
Pentru a a se preciza un pozitie, puteți a servi o diversitate de tehnici, cum ar fi:
- Schițare rapidă
- Desen gestual
- Linii de acțiune
Schițarea rapidă este o tehnică de receptionare rapidă a mișcării unei figuri. Pentru entuziasma cest ocupatie, desenați pur și elementar creatura într-o succesiune de mișcări rapide și libere.
Desenul gestual este o abordare mai structurată a captării gestului. În desenul printru gesturi, te concentrezi pe mișcarea generală a figurii, mai degrabă decât pe detalii.
Liniile de acțiune sunt linii oricare indică direcția de mișcare într-o figură. Liniile de acțiune pot fi folosite pentru a vă a ocroti să creați desene mai dinamice și mai expresive.
Înțelegând poziția și gestul, puteți a compune desene mai realiste și mai expresive ale figurii umane.
VIII. Desen din Viață
Desenul din viață este cel mai bun mod de a învăța cum să desenezi figuri. Vă cuteza să vedeți cum arată și cum se mișcă corpul omenesc și vă ajută să vă dezvoltați abilitățile de observație. Când desenezi din viață, mortis să fii amanunt la următoarele lucruri:
- Proporțiile corpului
- Anatomia corpului
- Valoare absoluta în oricare a straluci cade despre corpului
- Atitudine și gestul corpului
Este apreciabil să exersați în mod echilibrat desenul din viață pentru a vă îmbunătăți abilitățile. Puteți începe printru a a se preciza obiecte simple, cum ar fi un vas cu fructe sau o vază cu flori. Odată ce ați stăpânit elementele de bază ale desenului din insusire moartă, puteți a-i pica la desenarea oamenilor.
Când trageți din viață, este apreciabil să aveți răbdare și să vă luați stagiune. Nu încercați să desenați totul dintr-o singură ședință. În substituire, concentrați-vă pe o fragment a corpului odată. De asemanator, puteți a servi o oglindă pentru a vă a ocroti să vă vedeți din diferite unghiuri.
Desenarea din viață este o experiență provocatoare, dar plină de satisfacții. Este o regim excelentă de a învăța intre corpul omenesc și de a-ți îmbunătăți abilitățile de desen.
IX. Descriptie și materiale
Odată ce ați stăpânit elementele de bază ale desenului de figuri, puteți începe să experimentați cu diferite tehnici și materiale de randare. Iată câteva sfaturi pentru a începe:
- Utilizați o diversitate de creioane, pixuri și perii pentru a cauza echipament diferite.
- Experimentați cu diferite tipuri de hârtie pentru a găsi una oricare să funcționeze aferim pentru stilul dvs. de desen.
- Adăugați lumini și umbre pentru a cauza adancime și marime.
- Folosiți hașura, hașura încrucișată și a rigla pentru a cauza uneltire.
- Nu vă fie teamă să experimentați și să încălcați regulile!
Cu practică, îți vei promova propriul plumb incomparabil de desen. Așa că experimentați cu diferite tehnici și materiale până când găsiți ceea ce funcționează cel mai aferim pentru dvs.
Î: Ce este desenul de figuri?
R: Desenul de figuri este maiestrie de a asemana creatura umană în două dimensiuni. Este o indemanare fundamentală pentru toți artiștii, fiindca le cuteza să înțeleagă și să reda corpul omenesc într-un mod dotat.
Î: Oricine sunt elementele de bază ale desenului de figuri?
R: Elementele de bază ale desenului de figuri includ înțelegerea proporțiilor corpului omenesc, diferitele tipuri de linii și forme oricare alcătuiesc creatura și cum să creați iluzia de proportie și mișcare.
Î: Cum îmi pot îmbunătăți abilitățile de desen de figuri?
R: Există multe modalități de a vă îmbunătăți abilitățile de desen, inclusiv exersarea regulată, studierea lucrărilor altor artiști și participarea la cursuri sau ateliere.
0 cometariu